Història

El Conservatori de les Arts del Llibre va ser fundat l’any 1948 com una secció de l'Escola d'Arts Aplicades i oficis artística "llotja".

El desig de transformar l'Escola en una escola innovadora i pròxima a les necessitats culturals de Barcelona, porta a la concepció de seccions de l'Escola localitzades en llocs estratègics de la ciutat. Per aquest motiu es va fundar el Conservatori en una de les ales de l’antic hospital de la Santa Creu, pròxim a la Biblioteca de Catalunya.

En la seva creació se’l va concebre com un espai amb una entitat pròpia, dedicat a totes les tècniques relacionades amb el llibre, cobrint les necessitats de l’ensenyament d’una sèrie d’oficis de gran tradició en el món editorial català. El projecte, dirigit per l’arquitecte A.Florence, es va iniciar el 1953, inaugurant la seu el 1956.

Durant la seva estada a la Seu del carrer Hospital i han passat multitud de tècnics i artistes del món cultural propi i internacional. Aquesta etapa es va destacar per tenir un tipus d’alumnat adult i de molt diverses nacionalitats.

A l’any 2004, la seu es va traslladar a unes noves instal·lacions al barri de Sant Andreu de Barcelona. L’edifici, construït a principis dels anys 50, com Escola del treball, consta de 6 naus de grans dimensions, d’uns 1200 m2 cada una i d’una altura superior al 8 metres, amb grans finestrals. Aquest edifici, ja definitiu, té en el futur l’objectiu d’englobar totes les especialitats artístiques i de dissenys de l'Escola Llotja.

Pàgines relacionades: