Les Arts del Llibre amb Tharrats i Dau al set

Les Arts del Llibre amb Tharrats i Dau al set a la FUNDACIÓ THARRATS D'ART GRÀFIC

Exposició de gravats i llibres d'artista dels alumnes de les Arts del Llibre de l'ESDA LLOTJA en homenatge a Tharrats i al grup Dau al set. 

Participants: 
Sara Cabrejas Rutea, Ximena Musalem, Cecilia Verza, Ruth Strafford, María Belén Lozano , Paula Blanco Mena, Daniel Camarasa, Guillem Oliveras, Andrea Olaiz, Nair Berenguer, Sara Cabo, Sandra Alegria, Raquel Luesma, Cristina García, Jana A. Abril , Delfina Viana, Gerard Torrescasana, Eduard Sales, Elvira Fortuny, Jessica Heredia, Bru Olivella, Mercedes Ruano, Tanja Singer, Margarita Gonzalez, Sònia Marco Pla, Lurdes Casanova, Pau Jerez Vila, Carmen Pérez Moyano, Elisabeth Fernández, Marina McCausland, Juliana Vélez, Pilar Álvarez, Simona Galbiati, Marc Gascón. 

FUNDACIÓ THARRATS D'ART GRÀFIC
Del 28 d'abril al 10 de juny de 2018
Can Comas
Plaça Catalunya, 3
Pineda de Mar

Horari:
dijous i divendres, de 18.00 a 20.30 h
dissabtes, de 10.00 a 14.00 i de 18.00 a 20.00 h
diumenges i festius, de 10.00 a 14.00 h
Entrada gratuïta

Les Arts del Llibre amb Tharrats i Dau al set:
Tothom coneix que Joan Josep Tharrats va ser membre fundador del grup Dau al Set. Però per a nosaltres és molt important el que afirma el filòsof del moviment artístic i últim testimoni del grup, Arnau Puig, quan recorda que en els inicis de la revista, va arribar un jove il·lusionat i sensible Joan Josep Tharrats que els va dir: “Escolteu i si féssim una revista de tot això? - i així és com va començar Dau al Set”. Com sabem, la revista va recollir el treball d’un grup d’artistes multidisciplinari on també hi va col·laborar Enric Tormo, un jove tipògraf i professor de les arts del llibre a la nostra Escola Llotja.

Ens ha interessat participar en aquest projecte expositiu de la Fundació Tharrats a Pineda de Mar, al voltant de la figura de Joan Josep Tharrats per aquests dos motius: el primer perquè considerem que les Arts del Llibre responen a aquest mateix ideari i il·lusió. Una revista no és altra cosa que un lloc de trobada entre el text, la imatge, la impremta, el gravat i l’enquadernació. I l’altre motiu és el caràcter creatiu interdisciplinari del grup i del mateix Joan Josep Tharrats que és un exemple de com els recursos propis de l’ofici poden convertir-se en art. 

Motivades per aquesta idea, vam proposar als nostres alumnes que recollissin el desafiament d’interpretar des de disciplines diverses, lligades al seu aprenentatge i que fessin els seus treballs portats per aquest mateix esperit. Aquesta exposició inclou diverses obres, entre les quals es troben totes les tècniques del gravat i les tan característiques maculatures centrades en l’etapa de Dau al Set (1948-1956).

Tríptic.pdf

bonart


Pàgines relacionades: