Print-ed#6

PRINT.ed 6, fira de publicacions singular

Un Sant Jordi peculiar, en confinament...

Però tot i així ple de propostes creatives que els nostres alumnes i professors han volgut aproximar a tots aquells que entenen el llibre com un suport d’expressió artística més.

Us animem a visitar les xarxes socials de l’Escola Eina (@einabarradeferro i @printedeina) per veure els nostres llibres d’artista!

Molt bona diada de Sant Jordi!

Inauguració 23 d'abril

Durada del 23 al 30 d'abril

Lloc @einabarradeferro i @printedeina.

PRINT.ed#6 és una fira de publicacions singulars on es convida a especular sobre el llibre en el seu sentit més ampli. Aquesta mostra anual de treballs d'edició és una iniciativa sorgida de l'entorn acadèmic per generar vincles entre diversos centres educatius d'arreu del món i ser un lloc de trobada per a la creació en impressió, edició i disseny.

Què hi ha en un llibre? Què en fem d'un llibre? I què fa el llibre? Com i quan s'acaba? Qui està en el llibre? I què hi queda fora? i, sobretot, què vol dir fer un llibre?

Les circumstàncies excepcionals del moment fan de la sisena edició del PRINT.ed tingui un caràcter també excepcional i tingui lloc a través de les xarxes socials, una oportunitat per fer ampliar el sentit de la participació i generar noves formes d'intercanvi.

Aquest any, el PRINT.ed arriba a la seva sisena edició es transforma en una fira virtual en la qual hi tenen veu les institucions i participants que han estat presents a les edicions anteriors, a més de nous col·laboradors. La fira tindrà una durada d'una setmana, i la inauguració és el 23 d'abril per mantenir la vinculació amb la celebració de Sant Jordi, dia de llibre.

La ubicació és a EINA, Espai Cultural Barra de Ferro però no, com és habitual, a la sala d'exposicions del taller de creació gràfica, sinó al seu plataforma virtual @einabarradeferro, així com a l'Instagram de PRINT.ed#6.

En @einabarradeferro, jugant amb el concepte de no jutjar un llibre mai per la portada, es presenten petits talls de veu, introduccions o teasers audiovisuals dels llibres. Però els llibres en si estaran presents a @printedeina amb una descripció i diferent imatges del llibre. El format de la fira vol jugar així amb l'espai-temps de la lectura i la intangibilitat d'uns llibres que en la major part incorporen el paper o el suport amb l'espai-temps de una lectura física.


Aquest any hi participen:

CIT Crawford College of Art and Design (CCAD)

Crawford Print Media

Duncan of Jordanstone College of Art & Design University of Dundee

Llotja, Escola Superior de Disseny i Art

Chris Taylor, University of Leeds

Wild Pansy Press

The Limerick School of Art and Design (LSAD)

Metàfora, Studio Arts, Barcelona

Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona

ARE Research

State of Print

École Superieure d’Art et Design Le Havre-Rouen

EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona (UAB)

Pàgines relacionades: