240+ Memòria Llarga/memòria curta. Biblioteca de Catalunya

240+ Memòria Llarga/memòria curta. Biblioteca de Catalunya
ALUMNAT D'ARTS DEL LLIBRE

Inauguració 04/06 a les 20:30 h a la Sala Llevant de la Biblioteca
Del 04/06  al 25/09

Projecte dels alumnes del Conservatori de les Arts del Llibre en motiu dels 240 anys de Llotja.
Visites guiades realitzades pels alumnes, programades tots els dijous de juny i dijous 17 de setembre a les 17:00 h.

El concepte del llibre va més enllà de l’objecte al constituir-se com un vincle de memòria. Des dels inicis de l’escriptura, el llibre acull la memòria humana i les idees, convertint-se en una peça de transmissió no tan sols del patrimoni cultural d’una societat, si no del mateix patrimoni dels essers humans.

L’escola Llotja ha proposat en la seva celebració dels 240 anys d’existència una reflexió sobre la memòria, contemplada des de projectes amb diversos punts de vista. És per això que el Conservatori de les Arts del llibre ens varem il·lusionar per aquesta col·laboració amb la Biblioteca Nacional de Catalunya, ja que en la seva coexistència es troben els orígens del mateix Conservatori.
En aquest projecte es volen reflectir dos conceptes que donen sentit al títol de l’exposició; memòria llarga, reflexionant sobre la relació del llibre amb la memòria humana i cultural; memòria curta, memòria dels nostres orígens ubicats no casualment a prop de la Biblioteca, fruit d’una vinculació en l’ús del llibre, la lletra, el paper i el pensament cultural i artístic.

PDF

BIBLIOTECA DE CATALUNYA
Carrer de l'Hospital, 56
Barcelona 08001

Related pages: