CONTRA-PUNT(O)

Exposició a l’Espai Blanc de 21 estampes realitzades en col·laboració entre els alumnes de gravat de les Arts del Llibre de l’Escola Superior de Disseny i Art “LLOTJA“ de Barcelona i els alumnes del taller de gravat “La ESTAMPA” de Medellín Colombia.

Construir una imatge a dues bandes comporta una predisposició al diàleg, a la comprensió d’una altra visió de les coses i a la voluntat personal de crear nous discursos. Aquest diàleg genera implícitament un feedback d'estímul/resposta entre els participants. Un feedback conceptual i estètic però també, i a la vegada, tècnic.

Aquest intercanvi ha suposat, no sols un exercici d’anàlisi formal, compositiu i plàstic per tal que les interrelacions d’imatges conformin un tot, sinó també un acte de generositat per part de l’alumne en deixar que altri interpreti i manipuli la seva imatge per crear-ne una de nova amb entitat pròpia.

Les successives estampes són testimoni del procés de treball, dels múltiples camins possibles, dels canvis produïts pels artistes abans de donar la peça per finalitzada i ens ratifiquen en la coneguda reflexió que afirma que el tot és més que la suma de les parts.
(PDF)

Related pages: