Memorial SDUN

Aquesta exposició ja es va presentar al Museo de Jaen i a la Universitat de Valencia i vol recordar i fer un homenatge a la figura de l’artista i tipògraf Dieter Emil Sdun, qui va morir el 20 de gener de 2015. El projecte va estar comissariat per Antonio Damián i Antonio Alcaraz a través de la red del libro de artista.

L'exposició s'inaugurarà el 20 d'abril a les 19.30 hores a la Nau U de la Seu de Sant Andreu de Llotja (Pare Manyanet 40, 08027 de Barcelona). La presentació de l'exposició a LLotja ha estat coordinada per les professores Anna Comellas i Maria Lucas, i forma part de diverses activitats que el Conservatori de les Arts del Llibre, LLotja, ha organitzat com a difusió del LLibre d'Artista.

Emilio Sdun es va formar a l'Escola d'Arts i Oficis de Berlín i va fundar el taller "Schierlingspresse" (Premsa Cicuta) a Dreieich -Frankfurt- amb la finalitat de treballar en l'àmbit del llibre artístic emprant de forma experimental les tradicionals tècniques de composició i impressió amb tipus mòbils de impremta.

El 1991 va ser guardonat a Mainz amb la mes alta distinció alemanya per a la impressió, el premi "V.O.Stomps". Els seus treballs formen part d'alguns dels Museus, Biblioteques i Col·leccions mes importants d'Europa i Amèrica, entre elles: Tate Gallery o Victoria & Albert Museum de Londres, Kunstbibliothek de Berlin, Landes Museum a Darmstadt, Art Center College of Design de Pasadena ( EUA), Artphilein Foundation a Lugano o Col·lecció Llibre d'Artista de la Universitat Politècnica de València.

Des de 1996, Doris i Emilio, traslladen la seva residència i taller a Espanya, treballant a Los Guiraos (Cuevas d'Almanzora) amb artistes i escriptors hispans i impartint nombrosos cursos de formació per a professionals i estudiants.

En aquesta exposició es podran veure, a més de treballs d’aquest artista, llibres d’artista d’altres creadors, en una exposició col·lectiva que vol retre tribut a Emilio Sdun.

Relació de llibres

Related pages: